Is het jouw droom om lekker in de tuin te werken en een beetje meer zelfvoorzienend te zijn? Als dat zo is, dan is dat helemaal geen gek idee. Het kan ten eerste namelijk heel leuk zijn om lekker buiten bezig te zijn met van alles en nog wat. Je gewassen zelf verbouwen kan erg leuk zijn en het is heel mooi om te zien hoe alles groeit. Ook kan het heel prettig zijn om lekker je eigen gewassen te kunnen verbouwen als je ziet hoe duur het in de supermarkt soms kan zijn. Je kunt dan dus ook zeker geld besparen door een beetje te tuinieren. Je kunt het echter vrij gemakkelijk wat professioneler aanpakken. Zo kun je overwegen om een tunnelkas aan te schaffen.

Wat is een tunnelkas nou precies?

Allereerst is het misschien slim om het even kort te hebben over wat een tunnelkas nou precies is. Je kunt vast wel bedenken dat het een of andere kas moet zijn, maar het heeft nog wel een aantal specifieke kenmerken die het weten wel waard zijn. Zo wordt een tunnelkas ook wel een foliekas genoemd. Dit heeft alles te maken met het feit dat het in principe alleen maar bestaat uit een geraamte van metalen bogen met daaroverheen folie gespannen. Toch kan dit al een heleboel voordelen met zich meebrengen.

Verleng je groeiseizoen

Een van de voordelen waar je uiteraard mee te maken zult krijgen als je een tunnelkas in je tuin zou laten zetten, is het feit dat je langer gewassen kunt verbouwen. De winter en herfst zijn vaak niet heel gunstig om allerlei gewassen te verbouwen, maar je zou het liefst dan natuurlijk ook van alles willen oogsten. Hoewel het niet zo is dat je het hele jaar door je gewassen kunt blijven groeien, kun je er met een tunnelkas wel degelijk voor zorgen dat je langer kunt tuinieren.

Je planten zijn beschermd tegen van alles en nog

Ook wel prettig is het feit dat je je planten en gewassen beter kunt beschermen tegen het weer, maar ook zeker tegen beestjes. Het zal je namelijk vast wel eens zijn opgevallen dat je planten en gewassen flink kunnen worden aangetast door slakken en andere diertjes. Door een tunnelkas te laten bouwen in je tuin, kan er echt voor gezorgd worden dat je planten een stuk minder aangetast worden en dat je dus meer groente en andere zaken overhoudt.

Niet heel erg stevig

Er is echter ook wel een nadeel te benoemen als het aankomt op een tunnelkas. Het is namelijk zo dat het lekker makkelijk op te zetten is en dat je lekker snel aan de slag kunt met het groeien van je planten. Aangezien het van folie is gemaakt, gaat dit snel en makkelijk, maar dit maakt het ook relatief makkelijk te beschadigen. Als het bijvoorbeeld een keertje heel hard hagelt, kan dit er zeker voor zorgen dat je kas niet meer helemaal heel is. Dit is dus iets om in je achterhoofd te houden.