Wil je meer sfeer in huis of heb je meer verlichting nodig? Kies dan voor mooie spotjes RVS! Met deze spotjes kun je meer sfeer en voor meer verlichting zorgen als je dat wilt. Het is dan wel belangrijk dat je de spots dichtbij een muur plaatst of op een muur richt. Dan weerkaatst het licht mooi op de muur en bereik je het doel. In onze blog vertellen we meer over RVS spotjes en waarom het een heel goed idee is om ze aan te schaffen. Zeker wanneer je kiest voor RVS led inbouwspots!

Met spotjes RVS kun je op je energierekening besparen!

Met spotjes RVS kun je een flink aantal euro’s op je energierekening besparen! Stroom is behoorlijk prijzig en je hebt het wel nodig om je lampen aan te kunnen doen. Halogeen- en gloeilampen verbruiken simpelweg de meeste elektriciteit en een goed alternatief is de spaarlamp. Waarmee je al kunt besparen op de energierekening. De beste oplossing is om nog altijd voor led verlichting te kiezen. Led verbruikt veel minder stroom en met deze verlichting kun je dan ook tientallen euro’s op jaarbasis bezuinigen.

Meer sfeer met spotjes RVS!

Ben je op zoek naar meer sfeer? Dan zijn spotjes RVS een zeer goede keuze! Je kunt iedere kamer of ruimte waar je ze ophangt sfeervol maken en als je kiest voor dimbare spotjes kun je ook zelf bepalen hoe fel of zacht het licht moet schijnen. Zo bepaal je zelf wanneer je meer of juist minder verlichting nodig hebt. Je kunt ze vrijwel overal ophangen. In de slaap- en badkamer, maar ook in de woonkamer en de keuken worden steeds vaker inbouwspots gemonteerd.

Tot wel 50.000 branduren! 

Led is ook een duurzame oplossing, want met 50.000 branduren hoef je ze niet vaak te vervangen. Wanneer RVS spotjes met led defect raken moet je doorgaans wel de complete spot vervangen. Tenzij je kiest voor een spot waarbij je de lichtbron wel kunt vervangen. Let er dan wel op dat je lampen met een GU10 aansluiting aanschaft. Die heb je hiervoor nodig. Even ervan uitgaande dat je gemiddeld 4 uur per dag het licht aandoet, kun je ervan uitgaan dat je met een led met 50.000 branduren slechts één keer in de 30 jaar de spot hoeft te vervangen. Dat is dus nog te overzien!

Inbouwdiepte, de zaagmaat en de IP-certificering van spotjes RVS

Wanneer je spotjes RVS wilt kopen moet je rekening houden met de zaagmaat, de inbouwdiepte en de IP-waarden. Een IP-waarde van 55 of hoger geeft aan dat de spot geschikt is voor vochtige ruimtes. Zoals een badkamer. Deze spotjes zijn spatwaterdicht of zelfs compleet waterdicht. De zaagmaat geeft aan hoe groot het gat is dat je in het plafond moet zagen. Let er op dat het gat niet te groot of te klein is. Toch te klein? Dan is er geen man overboord en kun je het corrigeren. Dat is lastiger als het gat dat je gezaagd hebt te groot is. Houdt ook rekening met de inbouwdiepte, want dat is de ruimte die je nodig hebt om de spot te kunnen plaatsen. Het doel is om de rand van de spotjes RVS op het plafond te laten rusten.