Zit je vaak achter een bureau voor je werk of hobby? Heb je rugklachten en wil je op een ergonomisch verantwoorde manier werken? En wil je een bureaustoel die ergonomisch verantwoord is? Dan is het vinden van een perfecte bureaustoel erg belangrijk. Maar hoe kies je een goede? Geen zorgen, in deze blog geven we vijf tips voor het kiezen van een perfecte ergonomische bureaustoel.

1) Verstelbaarheid is belangrijk

Een goede bureaustoel moet in hoogte verstelbaar zijn. Hierdoor kan je de stoel aanpassen aan jouw lengte en zithouding. Daarnaast moet de stoel ook verstelbare armsteunen hebben om je armen te ondersteunen tijdens het typen. Vergeet ook niet om naar de verstelbaarheid van de rugleuning te kijken. Een kantelbare rugleuning helpt je om in een neutrale zithouding te blijven, waardoor je rug minder belast wordt.

2) Kijk naar het kussen

Het kussen van de stoel is belangrijk om comfortabel te kunnen werken. Een goed kussen heeft een vorm die zich aanpast aan jouw lichaam. Daarnaast is het belangrijk dat het kussen ademend is, zodat je niet gaat zweten tijdens het werken. Kijk ook naar het materiaal van het kussen. Kies bijvoorbeeld voor een kussen met een bekleding die vlekbestendig is, zodat je stoel er langer mooi uitziet.

3) Let op de wielen

Niets is zo vervelend als een stoel die niet goed rolt of krast op de vloer. Let daarom bij het kiezen van een bureaustoel op de wielen. Kies bijvoorbeeld voor wielen die geschikt zijn voor de vloer waarop je werkt, zoals harde of zachte wielen. Daarnaast zijn geremde wielen fijn als je op een gladde vloer werkt, zodat je niet ongewenst gaat schuiven.

4) Ga voor een goede beensteun

Een goede beensteun zorgt ervoor dat je benen steun hebben tijdens het werken. Hierdoor kan je de druk op je rug verminderen. Daarnaast is een verstelbare beensteun belangrijk, zodat je de stoel aan kunt passen aan de lengte van je benen.

5) Probeer de stoel altijd uit

Niet elke bureaustoel is hetzelfde en iedereen heeft andere voorkeuren. Daarom is het belangrijk om de stoel altijd uit te proberen voordat je hem aanschaft. Probeer verschillende houdingen en verstellingen en let op het comfort van de stoel. Als je een stoel online koopt, zorg dan dat je de mogelijkheid hebt om de stoel te retourneren als hij niet goed bevalt.

Samenvattend

Een goede ergonomische bureaustoel kan rugklachten voorkomen en zorgt voor een gezonde werkhouding. Kies een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is en verstelbare armsteunen en rugleuning heeft. Let ook op het kussen, de wielen en de beensteun. Probeer de stoel altijd uit voordat je hem koopt. Met deze vijf tips kan je een perfecte bureaustoel vinden die past bij jouw lichaam en zithouding. Veel succes met zoeken.

Bron: Spinalis.nl