Je hebt besloten om je huis op te knappen maar het tapijt dat jaren geleden gelegd is, begint nu toch echt zijn beste tijd gehad te hebben. Nu denk je vast aan het vervangen van het tapijt en dat betekent op zijn beurt dat je het huidige tapijt moet verwijderen. Maar hoe doe je dat op een effectieve manier? In dit artikel geven we je alle tips die je nodig hebt om het tapijt zonder problemen te verwijderen en klaar te maken voor de nieuwe vloer.

Verwijder het tapijt in stukken

Begin met snijden in het tapijt. Snijd het tapijt in stukken van 1 meter bij 1 meter. Dit zorgt ervoor dat tapijt verwijderen een stuk gemakkelijker wordt. Probeer vooral niet om het tapijt in zijn geheel te verwijderen, want dat is echt geen pretje.

Verwijder de lijmresten

Helaas zijn er nog steeds tapijtsoorten die met lijm vastgelijmd worden. Dit kan problemen veroorzaken bij het verwijderen van het tapijt. Als je te maken hebt met een tapijt met lijmresten, gebruik dan een grote schraper om zo veel mogelijk lijm te verwijderen. Gebruik vervolgens een vloerveger om alles schoon te maken.

Verwijder de ondervloer

Het verwijderen van een ondervloer kan soms een uitdaging zijn. Als de ondervloer gelijmd is, kun je deze het beste losmaken met een schraper. Het gebruik van een hamer helpt ook om de ondervloer los te slaan. Als er geen lijm is, is het gemakkelijker om de ondervloer los te maken, maar het kan nog steeds een geduldig werkje zijn.

Verwijder alle spijkers en tack strips

Controleer na het weghalen van de tapijt- en ondervloer alle spijkers op de vloer. Verwijder ze zorgvuldig om schade aan de vloer te voorkomen. De tack strips kunnen met een breekijzer worden losgehaald als je deze niet wilt hergebruiken.

Maak de vloer schoon

Als al het tapijt is verwijderd en de lijmresten zijn verwijderd, kun je beginnen met het schoonmaken van de vloer. Gebruik een stofzuiger en dweil om de vloer schoon te maken. Maak het oppervlak hierbij voldoende schoon, want anders loop je het risico dat de nieuwe vloer niet goed hecht.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het verwijderen van tapijt? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op https://woningontruimingcentrale.nl/.