Het vinden van installateurs zonnepanelen kan een lastige zoektocht zijn. Om je hier wat meer op voor te bereiden, zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal punten waar je rekening mee kunt houden als het aankomt op het vinden van de geschikte installateur. Mocht je naar aanleiding van onderstaande punten nog additionele vragen hebben, dan is het zeker aan te raden om hierover contact op te nemen met een specialist. Je wilt er immers zeker van zijn dat je de juiste keuze zult gaan maken als het aankomt op het installeren van je zonnepanelen.

Installateurs zonnepanelen bij jou in de buurt

Als je op zoek gaat naar handige tips om installateurs zonnepanelen te vinden die aansluit bij jouw wensen is het als eerst aan te raden om te gaan kijken voor een partij bij jou in de buurt. Doe je dit namelijk niet, dan bestaat de kans dat je bij eventueel onderhoud of het defect raken van een onderdeel enorm lang moet wachten. Alleen om deze reden is het al prettig als je contactpersoon in de buurt woont zodat bij eventuele mankementen direct geschakeld kan worden. Vraag dit altijd in een gesprek waar de vestigingsplaats is en hoe lang het ongeveer duurt voordat bij een complicatie de technische dienst op locatie zal zijn. 

De kosten voor het installeren

Als je besluit om op zoek te gaan naar installateurs zonnepanelen is het naast het vinden van een geschikte installateur bij jou in de buurt ook goed om naar de prijs te kijken. Het aanschaffen van zonnepanelen is al prijzig op zichzelf en daarom is het goed dat je ook aandacht besteed aan de kosten voor het installeren van de panelen. Je kunt hiervoor het beste op voorhand een offerte aanvragen zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Kies jij bijvoorbeeld voor een partij die op basis van uurloon uit laat betalen? Dan zul je merken dat je achteraf voor financiële verrassingen kan komen te staan en dat wil je natuurlijk niet.

Vragen voor een onderhoudscontract

Naast het installeren van de zonnepanelen is het zeker aan te raden om ook bij de installateurs zonnepanelen na te vragen of er een mogelijkheid is voor een onderhoudscontract. Door een onderhoudscontract af te sluiten zul je elk jaar een bepaald bedrag betalen, maar het voordeel is dat mensen altijd aandacht besteden aan je zonnepanelen. Is er iets kapot? Dan zullen de kosten voor rekening van het bedrijf komen waardoor je niet in een keer enorme uitgaven hoeft te maken. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en laat je informeren naar de mogelijkheden.

Kapot? Vraag naar de snelheid van de technische dienst

In samenhang met het eerste puntje is het zeker aan te raden om bij installateurs zonnepanelen na te vragen hoe snel ze ter plaatse kunnen zijn als je zonnepanelen defect raken. Je wilt immers voorkomen dat je voor langere periode zonder stroom zit. Het advies hierbij is om met een partij in zee te gaan die binnen no-time kan reageren.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.