Gevelisolatie is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Het is duurder dan spouwmuurisolatie, maar het is wel de meest effectieve vorm van isoleren. Met gevelisolatie isoleer je de buitenwand van je woning. Er komt als het ware een soort warmteschil rond je woning. Deze vorm is ideaal als je geen spouwmuur hebt of als je geen ruimte wilt verliezen in huis door de muur te isoleren. Uiteindelijk is het een forse investering, maar deze verdien je met de huidige energiekosten gegarandeerd weer terug.

Gevelisolatie isoleert veel beter dan spouwmuurisolatie

Vaak is er meer bekend over spouwmuurisolatie dan gevelisolatie. Dit is niet zo heel gek want de spouwmuur kan je vrij snel isoleren. Maar het voordeel van gevelisolatie is dat je isolatiemateriaal veel dikker is. Je kan dus wel raden dat de isolatiewaarde veel hoger ligt. Dit moet ook wel om de investering echt interessant te maken. Ben je van plan om je woning energieneutraal te maken? Eén van de stappen die je hiervoor moet zetten is om gevelisolatie in je woning te plaatsen. Enkel het plaatsen van spouwmuurisolatie is hiervoor niet voldoende.

Afwerking van gevelisolatie is ook van belang

Gevelisolatie breng je aan de buitenzijde van een woning aan. Dit betekent dat het uiterlijk van je woning zal veranderen. Uiteraard heb je hiervoor een vergunning nodig. Dit betekent ook dat je de gevel moet afwerken volgens bepaalde eisen. Wij nemen in onze offerte al deze zaken mee. Zo kunnen we o.a. gevelstucwerk op isolatie aanbrengen. Je woning wordt dan voorzien van een laag stucwerk en geschilderd in een kleur naar wens. Gevelstucwerk op isolatie is een relatief voordelige vorm van afwerking en werkt net zo effectief. Het is wel belangrijk dat de gemeente hier natuurlijk mee akkoord gaat.

Wij regelen jouw gevelisolatie stap voor stap

Heb je interesse in een klimaat neutraal huis? Dan kan gevelisolatie de eerste stap zijn. Maar hoe ga je hierin te werk? Wij helpen je hier graag bij door gevelisolatie stap voor stap te realiseren. Zo regelen we de isolatie, afwerking en natuurlijk de vergunningsaanvraag. Samen gaan we aan de slag om jouw nieuwe gevelisolatie werkelijkheid te maken. Uiteraard is gevelstucwerk op isolatie bij ons ook mogelijk. Mocht dit jouw wens zijn dan gaan we hiermee voor je aan de slag om dit mogelijk te maken! Uiteraard regelen we hiervoor ook de benodigde vergunningen om je woning te isoleren.