Je interieur stylen is moeilijker dan het lijkt. Het is vrij lastig om de juiste dingen voor je huis te kiezen en dat snappen we maar al te goed. Je moet rekening houden met zó ongelooflijk veel factoren, het is bijna niet meer bij te houden. We willen je er dan maar al te graag mee helpen en dat gaan we ook zeker doen in deze blog. We leggen je namelijk stap voor stap uit waar je aan moet denken bij het stylen van een keramische salontafel in je huis. We nemen verschillende factoren mee in dit proces en dat zal ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt. Lees je snel verder?

Wat is een keramische salontafel?

Een keramische salontafel is zeer populair en dat is niet gek. Veel mensen gebruiken deze tafel in hun interieur vanwege haar mooie eigenschappen. Maar wat is een salontafel van keramiek nou eigenlijk? Dit is een lagere tafel die meestal in een zithoek wordt gezet. Naast of in het midden van een bank/wat stoelen vind je deze tafel met een frame van in veel gevallen hout en/of staal. Dit frame is meestal beschikbaar in meerdere soorten lak/verf en dus ook in meerdere materialen. Het blad is getopt met een laag van natuursteen, glas of porselein. Het blad wordt vervolgens onder zeer hoge temperaturen tot keramiek gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de tafel zeer goed bestand is tegen deuken, krassen en water. Een keramische salontafel met waterkringen van een glas, die zul je dus niet snel tegenkomen.

Factor #1: kleur

De allereerste factor waar je, in onze ogen, naar moet kijken voor het stylen van een keramische salontafel is de kleur. De kleur(en) van je salontafel moeten matchen met de rest van je interieur. Dit betekent niet dat je per se een salontafel moet nemen in dezelfde kleur als de rest van je interieur, maar het moet er wel een beetje mee matchen. Kies iets wat de kleur van je interieur aanvult, wat er leuk bij staat en wat wellicht meer ruimte creëert of juist warmte uitstraalt. Dit doe je door te spelen met verschillende kleuren en simpelweg uit te zoeken wat leuk bij elkaar staat.

Factor #2: afmetingen van je keramische salontafel

De volgende factor waar je naar moet kijken voor het uitkiezen van een keramische salontafel, zijn de afmetingen van de tafel. De tafel moet zich op de juiste hoogte bevinden, moet niet te groot en niet te klein zijn en ga zo maar door. Dit betekent dat je goed moet kijken naar de grootte van je ruimte, de grootte van de tafel, de grootte en hoogte van de objecten die zich bij de salontafel bevinden en nog veel meer moet kijken. Als je hierover twijfelt, kun je om advies vragen aan de verkoper van de keramische salontafel. 

Factor #3: stijl van je keramische salontafel

De allerlaatste belangrijke factor die je mee moet nemen in je overweging, is wat ons betreft de stijl van de keramische salontafel. Kijk eens goed naar de stijl van de rest van je interieur en naar wat hierbij zou passen. Een hele opvallende salontafel met een minimalistisch interieur, dat kan bijvoorbeeld niet. Zoek iets wat aansluit, niet wat vloekt.