Ben jij op zoek naar een mooie houten eettafel voor in de keuken? Dan hebben we hier een aantal handige tips die jou helpen bij het vinden van de perfecte soort. Een keukentafel brengt de kamer helemaal samen. Het is de plek waar jij samenkomt met jouw familie, waar je ’s avonds tijdens het eten de dag bespreekt en waar jouw kinderen werken aan huiswerk. Doordat er veel aan de houten eettafel gebeurt, is het belangrijk dat je niet alleen kiest voor een model wat jij mooi vindt, maar ook voor een model wat duurzaam is tegen het gebruik. Lees dit artikel snel verder voor handige tips.

Wat voor houten eettafel past mooi in het interieur?

Wanneer het tijd is om een nieuwe houten eettafel in huis te halen, dan moeten er verschillende stappen worden ondernomen. Allereerst moet er worden gekeken naar de ruimte waar jij de eettafel in wilt plaatsen. Hoe groot is de ruimte? Heb je al eetkamerstoelen gekocht die je aan de tafel wilt hebben en heb je een voorkeur voor vorm? Een tafel is namelijk te vinden in een rechthoekige vorm, een ronde vorm, een ovale vorm of een vierkant. Zorg dat je alles in de ruimte goed afmeet, zodat je een indicatie hebt over de maat eettafel die je kwijt kunt in de ruimte. Vervolgens is het belangrijk om de gewenste hoogte te bepalen voor de houten eettafel. Als je al bestaande eetkamerstoelen hebt, dan wil je dat je de stoelen makkelijk onder de eettafel kan schuiven en dat je genoeg beenruimte hebt.  

De duurzaamheid van hout

Wellicht vraag je jezelf af waarom je zou kiezen voor een houten eettafel. Het antwoord hierop is simpel. Hout is een geweldig product. Het is zelfs een van de meest duurzame producten die je kunt gebruiken in jouw interieur. Door te kiezen voor hout, kies je voor een product wat decennia lang meegaat. Je kan het zelfs op den duur doorgeven aan jouw kinderen wanneer ze hun eigen huis hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan de antieke houten kasten, de antieke houten dressoirs en meer. Deze meubels gaan een eeuwigheid mee, mits er netjes voor wordt gezorgd uiteraard. Voor families die huisdieren of kinderen hebben, is een houten eettafel dus een uitstekende keuze. Van tijd tot tijd zorg je voor jouw tafel door het in te smeren met een beschermende olie of vernislaag. 

Een warm gevoel in huis

Het maakt niet uit wat voor stijl je in jouw interieur hebt, of het industrieel, landelijk, minimalistisch of anders is, hout staat er altijd goed in. Een houten eettafel brengt warmte toe in de ruimte. Vooral wanneer je zelf niet een kei bent in het inrichten van jouw huis, is het een verstandige keuze om voor hout te kiezen. Hout is namelijk een neutraal materiaal. Het is daarom in vrijwel ieder interieur te mengen. Het zal niet onnodige aandacht trekken, wat ook erg handig is voor iedereen die al genoeg decoratie en kleur in huis heeft zitten. Voor het vinden van tijdloze eettafels, ga je naar de website van Droomhout. Bij Droomhout ben je ook aan het juiste adres als je op zoek bent naar houten badkamermeubelen.