Riool ontstoppen Spijkenisse: altijd een expert in de buurt

25feb - door pm-admin - 0 - Over Verbouwen

Een vervelende stank in huis, en doucheputje wat niet meer doorloopt of een toilet dat volloopt, allemaal tekenen van een verstopping in huis. Wacht niet te lang en zoek naar riool ontstoppen Spijkenisse.

Zelf riool ontstoppen

De eerste stap bij een ontstopping zal voor de meeste mensen zijn om zelf te proberen de verstopping weg te krijgen. De rubberen plopper is een veelgebruikt instrument bij verstopping, deze zal over het algemeen alleen werken bij een lichte verstopping. Wanneer de plopper niks uithaalt, kan er voor gekozen worden om een vloeibare ontstopper te gebruiken. Bij het gebruiken van een vloeibare ontstopper is het belangrijk om te doen wat de verpakking aangeeft. Een andere mogelijkheid is om een azijn-soda mengsel met kokend water door de afvoer te spoelen om mogelijke vet/vuil resten te verwijderen. Zorg er bij het zelf reinigen ook voor dat het zeefje en de sifon van de afvoer goed schoon zijn.

Ontstoppingsbedrijf Spijkenisse

Mochten bovenstaande maatregelen geen effect hebben en woon je in de omgeving van Spijkenisse, klop dan aan bij Ontstoppingsbedrijf Spijkenisse. Een expert zal je eerst telefonisch te woord staan, aan de hand van een aantal vragen wordt er een inschatting gemaakt van het probleem en zal ook een kosten verwachting gegeven worden. Deze inschatting wordt van tevoren gegeven om te voorkomen dat je voor grote verrassingen komt te staan.

Werkwijze expert

De expert zal bij aankomst de verstopte leiding gaan controleren met een camera. Om ervoor te zorgen dat de leidingen niet beschadigt raken is al het materiaal van de vakman zo gemaakt dat er nog geen krasjes op de leidingen komen. De vakman constateert het probleem in de leiding en zal aan de hand daarvan zijn vervolgstappen bepalen. Wanneer er vuil en/of vetresten in de leiding zitten zal het juiste middel ingezet worden om dit op te lossen. Het kan echter ook zo zijn dat er een groter voorwerp in de leiding terecht komt, bijvoorbeeld een stuk speelgoed, dit zal door de expert verwijdert worden uit de leiding. Andere mogelijke oorzaken van rioolproblemen kunnen verzakking van het riool of beschadiging door boomwortels zijn. Wanneer dit het geval is, zijn er andere maatregelen nodig, zoals het vervangen van een deel van het riool. Het probleem kan echter ook buiten je eigen riool liggen, wanneer bijvoorbeeld de aansluiting op het grote riool niet goed is of het grote riool verzakt dan wel beschadigt is. Wanneer dit het geval is, zal de gemeente er bij moeten komen om het probleem op te lossen. Om je probleem zo snel mogelijk op te lossen, is het goed om een vakman uit de buurt in te schakelen, hij kan binnen de kortste keren voor je deur staan en zal er alles aan doen om je probleem zo snel mogelijk op te lossen.