Welke tuinmeubelen?

19jul - door pm-admin - 0 - Over Tuin

Aluminium tuinmeubelen: voor- en nadelen

Vraagt ​​u zich af welke tuinmeubelen bijzonder onderhoudsvriendelijk en weerbestendig zijn? Dan maakt u met aluminium tuinmeubelen de juiste keuze. Tuinmeubelen van aluminium combineren elegantie, eenvoudig onderhoud en uitstekende weersbestendigheid. Stapelfauteuils, opklapbare fauteuils, tuintafels of ligstoelen van aluminium worden gekenmerkt door hun lage gewicht en maximale stabiliteit, ze zijn roestvrij en gemakkelijk in gebruik. Daarnaast zijn aluminium meubelen ongevoelig voor hitte, vorst en vocht.

Aluminium meubelen behoren tot de tuinmeubelen die niet roesten en in de winter buiten kunnen blijven staan. Op aluminium meubelen die het hele jaar door buiten staan ​​vormt zich na verloop van tijd een oxidelaag, waardoor de meubelen extra weersbestendig worden. Daarnaast zijn aluminium meubelen makkelijk schoon te maken. Ze kunnen met een milde zeepoplossing en zonder de hulp van speciale reinigingsmiddelen van vuil worden ontdaan. Houten tuinmeubelen: voor- en nadelen Houten tuinmeubelen zijn een echte klassieker en staan ​​prachtig in elke tuin, balkon of terras. Houten meubelen maken indruk met hun robuustheid en een aangenaam gevoel. Meubels van zowel hout als aluminium of synthetisch weefsel zijn bijzonder aantrekkelijk en combineren zo de voordelen van de verschillende materialen in tuinmeubelen.

Wij adviseren hardhouten tuinmeubelen zoals acacia of teak. Deze houtsoorten kenmerken zich door een hoge weerstand tegen vocht en rot en zijn ongevoelig voor UV-straling en vorst. Zelfs grote temperatuurschommelingen kunnen houten tuinmeubelen niet beschadigen, omdat de essentiële oliën in deze houtsoorten als natuurlijke bescherming dienen. Toch mag u houten meubelen niet het hele jaar aan weersinvloeden blootstellen en op een beschutte plaats overwinteren.

Heeft u zich al afgevraagd welke zorg voor uw houten meubelen geschikt is en hoe u deze het beste kunt reinigen? In het voorjaar is het voldoende om houten meubelen schoon te maken met water en een milde zeepoplossing. Hout is een natuurproduct, dus het is volkomen normaal dat houten tuinmeubelen, loungemeubels, ligbedden of tuinbanken na verloop van tijd een zilvergrijze patina krijgen. Door een regelmatige opfrisbehandeling met een geschikte verzorgingsolie behouden de tuintafel, tuinbank en zithoek jarenlang hun natuurlijke houttint.

Kunststof tuinmeubelen: voor- en nadelen

Tuinmeubelen van kunststof overtuigen door hun lage gewicht, onderhoudsgemak en hoge weersbestendigheid net zo als aluminium meubelen. Deze tuinmeubelen zijn ook nog eens extreem slijtvast. Omdat kunststof tuinmeubelen in de zomer snel opwarmen, adviseren wij voor het best mogelijke zitcomfort geschikte tuinmeubelhoezen te gebruiken. Als kunststof tuinmeubelen buiten worden overwinterd, kan het materiaal broos worden en in het ergste geval breken. Breng daarom meubels van kunststof voor de winter naar binnen. Een vochtige doek en een beetje afwasmiddel zijn voldoende voor het reinigen.

Polyrattan tuinmeubelen: voor- en nadelen

Tuinmeubelen en lounge tuinmeubelen van polyrattan combineren eersteklas zitcomfort met een aantrekkelijk en modern design. Dit meubel bestaat meestal uit een stevig aluminium frame waarop een UV- en weerbestendig kunststof gaas is bevestigd. Comfortabele kussens die weer en wind trotseren en ook regenbuien doorstaan ​​maken je nieuwe tuinmeubel van polyrattan compleet. Kunstrieten meubelen zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk en drogen snel.

Dit seizoen staan ​​uitnodigende rieten meubelen met houtapplicaties op het punt de nieuwe favoriet onder de buitenmeubels te worden. Dit meubel combineert het moderne van rieten meubelen met het traditionele en originele van hout. Houtapplicaties van FSC®-gecertificeerd hout op armleuningen of poten van teakhouten accenten en zetten het meubel in de schijnwerpers.