De bijenbekje

2apr - door pm-admin - 0 - Over Tuin

Om ventilatie van de spouwmuur mogelijk te maken, voor de afvoer van gevel onderbreking en als rooster tegen ongedierte maken we gebruik van stootvoegroosters. Nieuw in de wereld van deze onmisbare stootvoegroosters is het, een nokje dat plaatsing op de goede diepte gemakkelijker maakt en verkrijgbaar is in 50 millimeter hoogte en in 70 millimeter hoogte. Het bijenbekje beschikt over steun-vlakjes. Daardoor is achteraf voegen ook prima mogelijk.

Met weerhaakjes in de muur geborgen
Het wordt middels weerhaakjes in de muur geborgen en een bekje is van hoogwaardig roestvrijstaal. De meeste kunststof roosters hebben een spleet van vijf millimeter. Door een spleet van die grootte kan gemakkelijk een wesp. De spleet van het bijenbekje is slechts 2,5 millimeter, te klein voor de wesp en ander ongedierte die dan ook gene kans maken je huis binnen te dringen.

Mooier en gemakkelijker dan gemiddelde stootvoegrooster
Het bekje is even simpel als geniaal en behalve gemakkelijker is het ook nog eens mooier dan een gemiddeld stootvoegrooster. Plaatsen is zo eenvoudig, dat je niet eens gereedschap nodig bent simpelweg omdat het zich automatisch aanpast. Een bekje is tussen de zeven en veertien millimeter breed en de door de vorm zul je van cementresten geen last hebben. Het bijenbekje zorgt voor tijdwinst want vanwege het feit dat het bijenbekje altijd plaatsbaar is, kunnen de metselaars gewoon stug doorwerken.

Bijenbekjes zijn voorzien van voeg-vlakjes
Je plaatst het tijdens het metselen maar nog eenvoudiger na het metselen. Het is het beste om het net voordat gevoegd wordt te plaatsen. Dan immers heeft de voeger geen hinder van de open stootvoeg en bovendien kan dan het rooster naadloos opsluiten omdat de bijenbekjes voorzien zijn van voeg-vlakjes. Het rooster kan echter ook prima na het voegen geplaatst worden en in dat geval zorgen de voeg-vlakjes voor aansluiting en voorkomen ze een ongewenste opening. Ook in bestaande gebouwen is een bijenbekje nog prima te plaatsen.

Met de hand in de voeg drukken
Je kunt gewoon met de hand het bijenbekje in de voeg  drukken. Zit het rooster in de voeg, dan past het zich vanzelf aan de voegbreedte aan. Ook scheve voegen zijn daarbij geen probleem. Door het gebruik van vier borg-lippen is het voor ongedierte of kinderen onmogelijk het roostertje te verwijderen. Bovendien zorgen de borg-lippen voor de goede plaatsingsdiepte. Bovendien zorgt een bijenbekje ook nog eens voor besparing op bouwkosten.

Bijenbekje is veel simpeler te plaatsen
Omdat het bijenbekje prima na afloop van de werkzaamheden geplaatst kan worden, kan de metselaar veel effici├źnter werken. De metselaar kan steeds doorwerken en hoeft dus niet te wachten, iets dat extra kosten met zich mee zou brengen. Bovendien voorkomt het bijenbekje dat je na afloop een specialist in moet huren die met veel moeite en voor een flink tarief alsnog roosters moet plaatsen. Bijenbekjes zijn veel eenvoudiger te plaatsen dan de uitvoeringen van kunststof en zijn bovendien amper duurder in aanschaf. Dit maakt het gebruik van een bijenbekje dus al met al voordeliger. Alleen wespen zijn er veel minder blij mee.