Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

7aug - door pm-admin - 0 - Over Interieur

Doordat vloerverwarming onder de vloer wordt geplaatst is niet elke vloer even geschikt voor vloerverwarming. Goed geïsoleerde vloeren laten de warmte namelijk niet door en kunnen slecht zijn voor de vloer zelf. Maar welke vloeren zijn wél geschikt voor vloerverwarming? En welke vloeren wat minder? We gaan het u uitleggen!

Stenenvloeren en betonvloeren

Wanneer we denken aan vloeren met vloerverwarming dan zijn de stenenvloeren en betonvloeren één van de eerste vloeren waar wij aan denken. Deze vloeren zijn namelijk erg goed te combineren met vloerverwarming. Stenenvloeren en betonvloeren hebben namelijk een lage warmteweerstand en een goede geleidbaarheid, waardoor de warmte goed wordt opgenomen en door zal geven naar, in dit geval, boven.

PVC-vloeren

PVC-vloeren zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. PVC-vloeren zijn over het algemeen best dun en hebben dus te maken met een lage warmteweerstand. Hierdoor laten PVC-vloeren gemakkelijk warmte door en is er ook geen speciale ondervloer voor nodig. PVC-vloeren worden daarom vaak gebruikt in combinatie met vloerverwarming.

Vinylvloeren

Vinylvloeren zijn best te vergelijken met PVC-vloeren dankzij het feit dat ze relatief dun zijn. Hierdoor laten ook vinylvloeren gemakkelijk warmte door. Een belangrijke note bij vinylvloeren is wel dat niet elke vinylvloer geschikt is voor vloerverwarming. Een vinylvloer mag namelijk een maximale thermische weerstand hebben van 0,15 m² K/W.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren hebben een naam dat ze niet te combineren zijn met vloerverwarming. Echter zijn de moderne laminaatvloeren zo ontwikkeld dat tegenwoordig ook laminaatvloeren prima te combineren zijn met vloerverwarming. Het laminaat moet overigens niet te dik zijn en er moet een speciale ondervloer onder het laminaat gelegd worden.

Vloeren niet geschikt voor vloerverwarming

Vloeren met een hoge thermische weerstand worden afgeraden om te combineren met vloerverwarming. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld een houten vloeren, parketvloeren of dikke tapijtvloeren.