Tips voor de inrichting van een schuine kamer

3dec - door pm-admin - 0 - Over Interieur

Sommige zolders worden gebruikt als bergruimte en de andere als slaapkamers. Vaak is een zolder lastig in te richten door het schuine dak. Toch zijn er genoeg manier om alles uit die ruimte te halen. Een slaapkamer heeft namelijk wel het nodige meubilair nodig. Met de volgende tips haal je alles uit de ruimte.

Kleuren en verlichting

Omdat je alles uit je slaapkamer wilt halen is het belangrijk om te beginnen met de juiste kleur en verlichting. Vaak voelt een slaapkamer met schuine wanden al klein aan, daarom moet je lichte kleuren gebruiken. Met lichte kleuren zorg je ervoor dat de ruimte open en licht blijft. Gelukkig heb je ze in verschillende tinten dus hoeft het zeker niet saai en wit te zijn. In tegenstelling tot de wanden en het plafond mag de vloer wel een donker tint hebben. Doordat je lichte wanden hebt ziet het vloeroppervlak er dus groter uit. Verder maakt de juiste verlichting ook gelijk verschil in de ruimte. Slechte verlichting zorgt er namelijk voor dat de ruimte veel kleiner lijkt dan dat die eigenlijk is.

Opslag

Natuurlijk heeft iedereen opslagruimte nodig voor kleren en andere persoonlijke spullen. Zo zijn er delen van je kamer waar je niks mee kunt. Die kun je toch goed gebruiken als opbergruimte. Je kunt bijvoorbeeld bij Anselm Oome de Meubelmaker in Breda opbergruimte op maat laten maken. Zo zorg je ervoor dat je alles uit je onhandige kamer haalt.

Inrichting

Verder moet je zorgen voor een functionele inrichting omdat je al over weinig nuttige ruimte beschikt. Zorg dan dat je je bed en het loopgedeelte niet onder het schuine gedeelte plaatst. Je wilt natuurlijk niet opstaan en dan je hoofd stoten. Als je nog ruimte overhoud dan kun je dat gebruiken voor eventuele accessoires. Zo is de vloer leuk om planten op te zetten of een kastje en mag een leuk vloerkleed zeker niet ontbreken. Zo geef je jouw kamer een gezellige sfeer.

Ramen

Een andere toevoeging voor meer ruimte zijn extra ramen. Kijk bijvoorbeeld of er ruimte is voor een dakkapel. Door de extra ruimte voelt je kamer niet alleen maar groter, maar ook lichter.         Ook word je plafond verhoogt waardoor er minder kans is dat je je hoofd stoot. Wat dus zeker een goede reden is om er een te plaatsen.