Tips om je tuin binnen no time klaar te maken voor de zomer

2jul - door pm-admin - 0 - Over Tuin

Het is weer heerlijk zonnig, en dat betekent dat we weer lange avonden in de tuin kunnen zitten. In een heerlijke loungeset met een wijntje in de hand genieten van de laatste zonnestralen, dat willen we toch allemaal? Maar dan is het natuurlijk wel zo fijn als je tuin netjes in orde is. In een rommelige, niet opgeruimde tuin is het namelijk een stuk lastiger om echt te genieten. Daarom geven we je in deze blog een aantal handige tips om je tuin binnen no time klaar te maken voor de zomer.

Besteed aandacht aan het groen in je tuin

Na een koude winter is de kans groot dat het groen in je tuin er niet meer zo netjes uitziet als eerst. Als je dus wat extra aandacht besteedt aan het groen in je tuin, zal deze er meteen een stuk beter uitzien. Heb je bijvoorbeeld een gazon wat er niet meer zo groen en levendig uitziet? Begin dan eens met maaien, zaai gras bij en bemest je gazon goed. Zo zal je gazon er weer fris en groen uit gaan zien! Verder kan het ook al een groot verschil maken als je het onkruid weghaalt, zowel het onkruid in het zand als het onkruid tussen de stenen. Snoei je struiken en planten even bij en al het groen in je tuin ziet er weer fris en gezond uit!

Houd insecten buiten met een vliegenraam

Daarnaast is het belangrijk om insecten te weren. Je kunt namelijk niet genieten van een heerlijke zomeravond als je constant wordt lastiggevallen door muggen en andere vervelende insecten. Zorg ervoor dat je je afval niet in de tuin bewaart en investeer eventueel in planten die insecten afstoten. Nog vervelender is het als de insecten je huis binnendringen. Daarom is het verstandig om vliegenramen aan te schaffen. Vliegenramen zorgen er namelijk voor dat je je huis goed kunt ventileren en toch geen last krijgt van muggen en andere insecten. Als je op zoek bent naar vliegenramen, kun je terecht bij Vliegenraamtotaal.be

Leuke accessoires om je tuin op te fleuren

Leuke accessoires zijn perfect om jouw tuin er snel weer helemaal vrolijk en als nieuw uit te laten zien. Koop bijvoorbeeld wat vrolijke nieuwe kussentjes voor op je loungeset of zet een nieuw bloempotje op de tafel. Ben je niet zo van de kleine accessoires? Dan kun je er ook voor kiezen om wat grote plantenbakken neer te zetten. Dit geeft je tuin ook snel een hele vernieuwde en moderne uitstraling!