Vloerverwarming aanleggen in huis

19feb - door pm-admin - 0 - Over Interieur

Het is belangrijk dat we een comfortabel thuis hebben. Het is immers de plek waar we ‘s avonds tot rust komen en waar we met het gezin of de partner samen relaxen. Het is dan ook belangrijk dat we kijken naar de verschillende mogelijkheden die we hebben om een thuis comfortabeler te maken. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld denken aan het aanleggen van vloerverwarmingof het verbeteren van de isolatie. In veel gevallen kan het aanleggen van verwarming in uw vloer goed gecombineerd worden met het beter isoleren van de woning. Dit bespaart u namelijk direct heel veel kosten aan gas.

Vloerverwarming aanleggen

Het aanleggen van een verwarming onder de vloer is zeer populair bij vele huishoudens. De reden hiervoor is dat een dergelijke verwarming u huis niet alleen comfortabeler maakt, maar dat het ook een veel effectievere manier van verwarmen is. Een goede vloerverwarming wordt namelijk aangelegd op isolatiemateriaal, waardoor de warmte enkel naar boven trekt en niet de grond in. Hierdoor is niet alleen uw isolatie beter, maar kan de warmte ook veel effectiever het huis verwarmen. Dat maakt het aanleggen van een dergelijke verwarming dan ook een waardevolle investering.

Vloerverwarming prijs

De exacte prijs van het aanleggen van een verwarming in de vloer hangt helemaal af van welke soort u kiest en hoe groot het oppervlak is. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming die allemaal op andere manieren aangelegd worden en ook op een andere manier werken. Een van de meest populaire vormen van vloerverwarmen is de ‘natte vloerverwarming. Hierbij worden de warmwaterslangen van de verwarming in beton gestort, waardoor de isolatie zeer goed is.

Dit systeem wordt veel toegepast wanneer er sprake is van een verbouwing of van een nieuwbouw. De natte verwarming heeft namelijk de meeste ruimte nodig en de vloer dient dan ook altijd helemaal verwijderd te worden. Dit is dan relatief ook een duurdere operatie. Bij een elektrische vloerverwarming bent u iets goedkoper uit. Daarbij wordt namelijk een rij van dunne plaatjes onder de vloer geplaatst. Dit is een minimaal invasieve operatie waarbij enkel de toplaag van de vloer hoeft te worden opengemaakt. Uiteraard zal de elektriciteitsrekening wel stijgen met het gebruik.

Infrezen van de verwarming buizen

Wilt u graag gebruik gaan maken van een verwarming die werkt op basis van warm water, maar wilt u niet het ‘natte systeem’ gebruiken? Dan kunt u gebruik maken van wat men de ‘droge vloerverwarming’ noemt. Hierbij worden de buizen op specifieke plekken in de vloer gefreesd. Hierdoor hoeven enkel gedeelten van de ondervloer opnieuw te worden gevuld. Dit scheelt een hoop werk en daarmee ook veel tijd.

Vloerverwarming elektrisch voor duurzaamheid

Wilt u helemaal duurzaam gaan? Kies dan voor een elektrische verwarming in de vloer. Hierbij laat u elektrische warmte plaatjes aansluiten onder het laminaat en wordt warmte gecreëerd. Men kan hierbij kiezen om gebruik te maken van zonnepanelen om de verwarming helemaal duurzaam te maken. Dit vergt een investering in de eerste periode, maar zal u op termijn enorm veel geld gaan schelen.