Wat is een uitvaartverzekering?

14jul - door pm-admin - 0 - Over Anders

Het is niet iets waar de gemiddelde Nederlander dagelijks over nadenkt, het afsluiten van een uitvaartverzekering. Toch kun je dit soort dingen maar wel beter goed geregeld hebben, daarom geven we je in dit artikel een aantal handige tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Haastige spoed is zelden goed

Overhaast niet bij het afsluiten van een verzekering. Normaal gesproken is dit iets dat je enkel eens in het leven doet. Daarom is het ook des te belangrijker om in een keer goed te kiezen, kies voor de juiste verzekeraar, maar het is zeker niet onbelangrijk om de acht er op te houden dat je het juiste type verzekering kies. Welke verzekering het ook mag wezen, probeer de wensen die je hebt voor de uitvaart vooraf zo duidelijk mogelijk aan te geven, dit maakt het vinden van de juiste verzekering een stuk makkelijker.
Wees dus niet overhaast en neem de tijd, want het is meestal een eenmalige beslissing. Maar het is ook weer belangrijk om niet te lang te wachten. Natuurlijk, een beslissing als deze moet men goed over nadenken, maar er geldt wel, hoe ouder je bent des te hoger de premie. Je moet er dus ook absoluut niet te lang mee wachten, dit brengt een hoop voordelen met zich mee.

Check?

We noemden net al even dat het belangrijk is om de eventuele wensen, en velen hebben er genoeg, voor het afsluiten van de verzekering goed kenbaar te maken. Je kunt een checklist maken en alle wensen die je hebt op papier zetten, dit schept meer overzicht, en het is ook handiger om te kijken of je de dingen die je bedenkt niet al hebt opgeschreven.
Met een checklist kun je alle uitvaartwensen in vervulling laten gaan, en je kunt er voor zorgen dat er niets over het hoofd wordt gezien. Je kunt aangeven wie er wel welkom is, en wie juist niet, je kunt kiezen welke muziek er gedraaid zou moeten worden, wat er geserveerd dient te worden en zo zijn er nog wel tientallen punten die opgenoemd kunnen worden.

Zadel nabestaanden het liefst niet op met onzekerheden.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de nabestaanden achter blijven met de kosten voor jouw uitvaart/begrafenis. Sluit daarom altijd wél een begrafenisverzekering/uitvaartverzekering af. De uitvaart- of begrafenisverzekering is er in 2 diverse vormen.

  • Wanneer je iemand bent die gesteld is op zekerheid, en je wilt dat alle producten en diensten door de verzekeraar worden verzorgd, dan is de natura variant een goede optie. Dan hebben ook de nabestaanden het minste te regelen, en ze blijven dus niet met onzekerheid achter. De verzorger van de uitvaart overlegt met de nabestaanden hoe alles eruit moet zien.
  • Ook hebben we de kapitaal-uitvaartverzekering. Wanneer er voor deze vorm wordt gekozen, dan wordt er kapitaal uitgekeerd naar de nabestaanden om de uitvaart te kunnen regelen. Het kapitaal zal worden uitgekeerd nadat de verzekerde is overleden, deze zijn overigens niet verplicht om hier de uitvaart mee te regelen. Het voordeel is wel dat je niet vastzit aan vaste diensten en producten.