Slim wonen is voor iedereen

22feb - door pm-admin - 0 - Over Anders

Het slimme wonen, een steeds groeiend begrip. De technologie staat niet stil en er blijven nieuwe innovatieve idee├źn uitgevoerd worden. Dus ook in en om het huis. En het mooiste is nog, je hoeft niet heel technisch te zijn om mee te kunnen doen met de nieuwste trends! Maar waar kun je nou aan denken qua ontwikkelingen?

Gemak in huis

Gemak is een woord dat we allemaal wel kennen. Wie wil nou niet dat dingen om je heen makkelijker worden om mee om te gaan. Zo kun je tegenwoordig makkelijk blijven liggen op de bank terwijl je een lamp aan zet via je telefoon of een druk op de knop laat je raamdecoratie zakken wanneer je er aan toe bent. Ook kun je gebruik maken van een slimme deurklink zodat je nooit meer met een onhandige bos sleutels hoeft rond te lopen.

Besparen door slimme tools

Geld besparen kan tegenwoordig ook op veel verschillende manieren. Bovengenoemde tools zijn niet alleen gemakkelijk maar kunnen ook helpen bij het besparen van energie. Maar ook heb je een slimme thermostaat. Ook een slimme thermostaat kun je gewoon bedienen vanaf je telefoon en daar kan je flink mee besparen. Als je spontaan even weggaat met vrienden of over moet werken dan kun je de thermostaat zo een paar uurtjes later aan zetten. Tegenwoordig bevatten sommige slimme thermostaten ook bewegingssensoren. Wanneer ze constateren dat je al een tijdje niet in een ruimte bent geweest gaat de temperatuur automatisch een graadje omlaag.

Iedereen kan slim wonen

Slim wonen is allang niet meer voor de jongere doelgroep. Wanneer je aan technologie of innovatie denkt dan denk je al snel dat dit niet voor ouderen is maar dit is niet meer de juiste gedachte gang, gemak is voor iedereen! Ook voor minder valide mensen kan het heel erg veel toegevoegde waarde hebben om slim te wonen. Zo hoeven ze niet het hele huis door om de lamp, verwarming of andere apparatuur aan te doen. Met andere woorden laat je niet afschrikken door deze ontwikkeling maar maak er gebruik van. Slim wonen brengt veel voordelen met zich mee.