Met deze tips maar je het schoonmaken wat eenvoudiger

25mei - door pm-admin - 0 - Over Anders

Geen zin om schoon te maken of heb je er simpelweg een hekel aan? Dat is erg normaal, we hebben er allemaal wel eens last van. Er zijn namelijk vele andere leuke activiteiten te ondernemen dan het schoonmaken van je huis. Ik heb wat schoonmaaktips bij elkaar verzameld zodat het schoonmaken in ieder geval wat sneller gaat, lees dus vooral verder!

1. Afwassen

Je hebt net lekker gekookt en daarna heerlijk gegeten, dan zal het waarschijnlijk zo zijn dat een groot deel van de keuken vol zal staan met vuile vaat. Het lijkt nu een grote opgave waar je eigenlijk geen zin in hebt. Op deze manier maak je het eenvoudiger:

Als het water nog schoon is begin je eerst met het afwassen van glazen en keukengerei, zet deze daarna gelijk in een afdruiprek zodat je ze niet eens hoeft af te drogen. Daarna stapel je alle borden en maak je deze een voor een onder water schoon, daarna spoel je ze nogmaals af zodat ze weer helemaal schoon zijn. Met deze manier was je sneller af en gebruik je minder water.

2. Wassen

Het doen van de was kan een beste opgave zijn, helemaal als jouw huishouden uit meerdere personen bestaat. Vaak is de wasmand snel gevuld en te groot om in één keer weg te wassen. Op deze manier maak je het eenvoudiger:

Koop meerdere wasmanden. Op deze manier kun je de was van te voren sorteren en de was sneller wegwassen. Daarnaast kun je ook nog een wasmand aanschaffen om kleding die best nog eens gedragen kan worden in te doen, denk hierbij aan een broek. Op deze manier ga je bewuster met je kleding om en zal de wasmand ook minder snel overvol zitten.

3. Strijken

Strijken, de een vindt het leuk, de ander heeft er een hekel aan. Dit klusje vergt namelijk langer de tijd dan wassen. Wacht er daarom vooral niet me. Op deze manier maak je strijken het eenvoudiger:

Zorg ervoor dat de was licht vochtig is, zodat het strijken op de strijkplank makkelijker gaat. Check ook de waslabels zodat je niet te heet strijkt en was gevoelige en donkere was binnenstebuiten zodat de was mooi blijft.

Ik wens je in ieder geval veel succes!