Glasvezelbehang of renovlies? De voor- en nadelen op een rijtje!

3feb - door pm-admin - 0 - Over Anders

De afgelopen jaren is de vraag naar strakke en gladde muren enorm toegenomen. Mensen willen zo min mogelijk oneffenheden op hun muren zien. Dat vraagt dan ook om het nodige extra werk. Door de jaren heen kunnen er namelijk nog wel eens oneffenheden en soms zelfs scheuren ontstaan. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen. Een bekende oplossing is het gebruik van stucwerk, maar het is ook mogelijk om simpelweg behang te gebruiken. Glasvezelbehang van glasvezelbehang.nl of renovlies behang kunnen allebei worden gebruikt om oneffenheden te verwijderen en de muren te beschermen tegen verdere beschadigingen. Maar voor welk behangsoort kies je eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen?

Alles wat je moet weten over glasvezelbehang

Glasvezelbehang is gemaakt van samengeperste glasvezels. Hierdoor ontstaat een zeer sterk soort behang, wat tevens in heel veel verschillende soorten structuren verkrijgbaar is. Hierdoor kun je deze geheel naar wens aanpassen. En laten matchen met de rest van de woning en het interieur. Vergis je echter niet. Glasvezelbehang wordt nauwelijks gebruikt voor decoratieve doeleinden en enkel om de muren te verstevigen en oneffenheden te verwijderen. Het is wel mogelijk om de muren later te schilderen of nog een keer te behangen met bijvoorbeeld jungle behang. Zo geniet je van een strakke muur én een decoratieve finishing touch!

Het grootste voordeel van glasvezelbehang is dat het enorm stootvast is en eenvoudig aan te brengen is. Hierdoor hoef je nauwelijks een professionele behanger in te schakelen en bespaar je dus al snel op kosten. Een nadeel van glasvezelbehang is dat het zeer lastig te verwijderen is. Eenmaal aangebracht, zal je heel veel moeite moeten doen om het van de muren te krijgen. Gelukkig kun je deze wel opnieuw behangen of overschilderen, dus dit hoeft op de lange termijn geen problemen te geven.

Wat is renovliesbehang?


Het grootste verschil tussen glasvezelbehang en renovliesbehang is het materiaalsoort wat wordt gebruikt. Renovliesbehang heeft eigenlijk dezelfde werking als glasvezelbehang, maar wordt op basis van papiervezels gemaakt. Dit heeft verschillende voordelen.

Allereerst lijkt renovlies veel meer op echt stucwerk dan glasvezelbehang. Waar glasvezelbehang over een bepaalde structuur beschikt, zijn de muren bij renovlies geheel glad. De wijze waarop het behang aan kan worden gebracht is goed vergelijkbaar. Je kunt ervoor kiezen om een renovlies behanger in te schakelen en er zo zeker van te zijn dat het resultaat naar wens is, maar dit is niet noodzakelijk. Het is relatief eenvoudig zelf aan te brengen. Bovendien is het ook gemakkelijker te verwijderen dan glasvezelbehang.

Maar kies je nu voor glasvezelbehang of renovliesbehang? Die keuze is heel persoonlijk. Beide soorten zullen hun functie enorm goed vervullen. Het is vaak vooral een smaakkwestie. Wanneer je niet dol bent op structuur en liever zeer gladde muren zoals bij stucwerk ziet, dan is renovlies een betere keuze. Wanneer je wel houdt van een beetje structuur en je het niet nodig acht om het behang op korte termijn weer te verwijderen, dan kun je ook prima kiezen voor glasvezelbehang. Ben je er nog niet helemaal uit? Vraag dan gerust om advies aan een aannemer of specialist in behangsoorten. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt.